lauantai 19. marraskuuta 2016

Esittely juttu

Seuraava juttu on minua koskeva esittely.

Arto Mattila on Hyvinkäältä kotoisin oleva taiteilija. Hän asuu Riihimäellä. Hän kuuluu Hyvinkään taiteilijaseuraan ja Riihimäen kuvataiteilijoihin sekä KuuArtiin (Keski-Uudenmaan taiteilijaseura). Hän on käynyt Hyvinkään taidekoulun ja Vapaan taidekoulun Helsingissä. Hänen suvussaan on taiteilijoita, Hyvinkäällä. Hänen isänsä Mauno Mattila on tunnettu taiteilija, kuvanveistäjä. Hänen enonsa Tapio Haili oli taidemaalari ja graafikko. He myös opettivat Artolle taitoja. Arto on pitänyt näyttelyitä eri puolilla Suomea nuoresta lähtien. Nuorena hän teki öljyväritöitä ja grafiikkaa mutta mykyään pääasiassa stucco-lustro maalauksia sekä valokuvateoksia.

Arto opetteli stucco-lustro tekniikan 1969 Yrjö Randelinin järjestämällä kurssilla. Sen lajin taitajia on Suomessa vähän. Syy on tekniikan haastellisuus, mutta lopputulos on palkitseva, koska värit ovat loistavan kirkkaat. Stucco-lustro töitä tehtiin paljon renessanssiajalla. Vanhin suomalainen stucco-lustro löytyy Turun linnan portinvartijan kamarista, 1500-luvulla maalattu.

Artoa innoittaa luonto ja värit. Hänen maalauksissaan ja valokuvateoksissaan kuvataan suomalaista luontoa ja kaikkea mikä näyttää taiteilijan silmissä hyvältä.

Karhussa on tehty tausta stucco-lustro tekniikalla. Taulu kuuluu olla vinossa.
Alla on tekemäni leijonat, jotka ovat erillisiä veistoksia. Ne on tehty aaltopahvista ja hesarista, samoin kuin karhukin. Vieressä on valokuvateoksia.



Karhu,
Leijonat ja valokuvateoksia
Arto



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti