perjantai 3. tammikuuta 2014

Kuumailmapallo

Hyvinkäällä lenteli usein asuntoni yli kuumailmapalloja. Riippui tuulesta, missä ne milloinkin lenteli. Välillä niitä oli viisikin kerralla lentelemässä.

Kerran kesäpäivänä minun luonani oli ystävä käymässä. Hän luki Hesaria kaikessa rauhassa ja minä olin tietokoneella skannaamassa kuvia. Oli kuuma kesäpäivä ja parvekkeen ovi oli tietysti auki. Sitten yks kaks rupesi kuulumaan kovaa kohinaa. Ihmettelin, mikä täällä kohisee. Kirjoituspöytäni oli parvekkeen oven vieressä. Yks kaks iso kuumailmapallo peitti näkymän. Asuin kolmannessa kerroksessa. Huusin kaverille, "Tuus katsoon mitä täällä näkyy". Kaveri tuli tietysti katsomaan. Iso punainen pallo peitti näkymän, mutta meni koko ajan eteenpäin. Otin heti kameran ja menin parvekkeelle ottamaan kuvan. Ehdin napata kuvan kun pallo oli seuraavan parvekkeen kohdalla. Talon parkkipaikan kohdalla se sai sitten kuumaa ilmaa sisäänsä niin paljon, että se lähti ylöspäin. 

Tuttavaperhe sanoi myöhemmin, että ikinä ei ollut nähnyt kuumailmapalloa niin lähellä, kun se oli puitten latvojen korkeudella. Minä meinasin, että sehän oli korkealla, mitä te näitte. Meillä se pallo oli kolmannen kerroksen kohdalla.

Tarjosin kuvaa Aamupostiin. Siitä lähtien se on ollut lehden mainoksessa.

Kuva: Arto Mattila

Kuva: Arto Mattila

Kuva: Arto Mattila
Arto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti